Берлинерболлер

печене лепиње слатко печене

Берлинерболлер

58 228 115

Средње • 100 мин мин
Лепиње Берлинер, или свињске масти, пуне се џемом или кремом од ваниле. У Тромсøу се ово испржено искушење назива сунчаница, јер се једе само у данима око 21. јануара, када се сунце враћа по мраку..

Ево како се то ради

 1. 1

  Растопити путер и додати млеко. Загрејати на 37 ° Ц. Квасац измрвите у посуди за печење и сипајте течност. Промешајте квасац, додајте размућено јаје и суве састојке. Замесити глатко тесто.

 2. 2

  Подесите да тесто нарасте испод пластике на двоструку величину, приближно. 40 минута.

 3. 3

  Подигните тесто на сто за печење и разваљајте векну отприлике Дебљине 2 цм. Чаше утисните у велике посуде. На средину избочене посуде ставите жељену количину фила. Ставите нову посуду и лагано је стисните око ивице како пуњење не би исцурило. Подигните посуде за приближно 20 минута.

 4. 4

  Пажљиво их подигните и испеците чиније на доброј врућој свињској масти. Преокрените их током пржења. Подигните зделе са лопатицом и поставите на кухињски папир. Свеже печене лепиње уваљајте у шећер или шећер у праху. цоол на носачу.

 5. 5

  Лепиње Берлинер могу се замрзнути и загрејати мало пре служења.

Савети

Пазите са масноћом од пржења да се не загреје превише. Имајте поклопац при руци и ставите преко котла за масноћу ако се запали. Маст је довољно врућа када се запухује око дрвеног штапа који се убацује у маст. Не додавајте превише чинија одједном.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here