Сјајна чоколадна глазура

украси од чоколаде и додаци за пуњење

Сјајна чоколадна глазура

20 91 102

Једноставно • 25 мин мин
Сјајна чоколадна глазура, или ганацхе, како се то у техничком језику назива, може се користити за глазирање колача тако да имају глатку и сјајну површину чоколаде која покрива целу торту.

Ево како се то ради

 1. 1

  Скувати крему и шећер и мешати док се шећер не раствори. Макните посуду са ватре.

 2. 2

  Чоколаду ситно насјецкајте и пребаците у стаклену или металну посуду. Прелијте половином смеше вруће павлаке и оставите минут.

 3. 3

  Лагано мешајте шпатулом док се чоколада не отопи и добијете глатку крему. Умешајте остатак креме. Мешајте лагано како бисте избегли мехуриће ваздуха.

 4. 4

  Торту коју ћете глазирати ставите на решетку, по могућности са папиром за печење испод, а глазуром прелијте врх торте. Шпатулом или шпатулом распоредите глазуру према споља, тако да тече равномерно низ странице и у потпуности покрива торту. Нека се постави пре служења.

 5. 5

  Густу, кремастију глазуру можете добити ако преполовите количину креме. Тада се ганацхен може користити као пуњење у колачима и посластичарницама.

Савети

Можете да додате 1 кашику ликера, ракије или кафе ако желите укус слага. Додавањем мало меда или глицерина, глазура постаје још сјајнија.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here