Лепиње са сувим грожђем из Пекаре у Лому

печене лепиње слатко печене

Лепиње са сувим грожђем из Пекаре у Лому

28 199 70

Једноставно • 120 мин мин
Сваке године се у пријатној пекари у Лому прода на хиљаде лепиња. Сада са вама делимо добар рецепт Мортена Сцхакенде. Из овог рецепта добијате око 20 лепиња. Уживај!

Ево како се то ради

 1. 1

  Ставите све састојке осим маслаца у посуду за месење и месите 15 минута. Затим додајте путер на коцкице и месите још 15 минута.

  Савети

  Поступак без процесора за храну: Растопити путер у шерпи и додати млеко, пустити да се смеша загреје на додир, приближно 37 ° Ц. Квасац измрвите у посуди за печење, прелијте мало течности и промешајте да се квасац раствори. Умешајте остале састојке, али немојте уносити све брашно одједном. Умешајте мало и мало брашна док не добијете глатко и податно тесто.

Надморска висина

 1. 2

  Пустите да се лоптасто тесто диже на топлом месту да удвостручи величину, приближно. 40 минута.

Печење

 1. 3

  Поспите мало брашна на сто за печење. Тесто лагано месити када је нарасло. Тесто разваљати у кобасицу. Поделите га на комаде једнаке величине, разваљајте их у глатке и фине посуде. Ставите посуде на плех за печење прекривен пергамент папиром.

Укинути

 1. 4

  Подигните посуде испод пластике или чисте кухињске крпе. Пустите их да нарасту до двоструке величине.

 2. 5

  Укључите рерну на 225 ° Ц. Премажите размућеним јајетом. Пеците посуде у средини рерне 10-12 минута. цоол на носачу.

Савети

1. Да бисте постигли најбољи резултат печења, важно је да сви састојци имају приближно исту температуру. Стога, не заборавите да извадите јаје мало пре тога, тако да оно има времена да достигне собну температуру! 2. Колач са најпрозрачнијим квасцем добијате пуштајући да се тесто дуго меси (по могућности најмање 15 минута) у машини за месање или кухињи!

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here