Смеђе пруге

Печени божићни колачићи

Смеђе шипке

14 65 147

Средње • 50 мин мин
На Божић обично имате мало вишка времена и добродошли сте да имате једног или два госта. Тада је лепо што можете понудити домаће божићне колаче. Једна од омиљених торти многих људи у ово празнично доба су смеђе плочице. Запамтити; најбоље божићне торте које сами печете!

Ево како се то ради

 1. 1

  Подесите рерну на 175 ° Ц. Извадите две тепсије са папиром за печење.

 2. 2

  Умутите путер и шећер собне температуре док не добијете пухасту крему од путера. Затим умутите жуманце и сируп

 3. 3

  Просијте заједно ванилин шећер, цимет, соду бикарбону и брашно и просејте у смешу. Све добро месите рукама док не добијете чврсто и фино тесто.

 4. 4

  Поделите тесто на 6 једнаких делова. Исти број кобасица ваљати уздужно уз дугачку страну лима за печење. Поделите 6 кобасица на два плеха.

 5. 5

  Притисните кобасице лагано равно прстима пре него што их намажете јајетом и поспите по шећеру у праху и бадемима (може се изоставити)

 6. 6

  Смеђе штапиће пеците у средини рерне око 10 минута. Док су кобасице још мало млаке, исеците их под углом на штапиће ширине око 1 цм. Оставите колачиће да се охладе пре него што их преместите на решетку. Божићне торте најбоље је чувати у тесној кутији за торте.

Савети

Јестиве божићне поклоне лепо је поклонити и примити. Ставите неке од ових добрих колачића на стакло и украсите црвеном свиленом траком. Такође напишите неколико лепих речи у малу картицу коју прикачите на траку.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here