Еарл греи исте

пиће са хладним пићем

Еарл греи исте

0 5 29

Једноставно • 10 мин мин
Прави ледени чај од класичног црног чаја из Енглеске. Еарл греи има карактеристичан укус наранџасте бергамоте који боље излази са ледом. Не заборавите да одвојите додатно време за прављење сирупа од руже ако сируп направите сами.

Ево како се то ради

 1. 1

  Прво направите сируп од руже. Кувајте шећер и воду, мешајте док се шећер не раствори и искључите ватру. Додајте латице руже и оставите да се инфузира приближно 30 минута. Страин офф.

  Савети

  Сируп од руже може се чувати у боци са чепом у фрижидеру пар недеља. Такође можете да користите свеже латице руже из своје баште ако потичу од непрсканих биљака. Добро их оперите и осушите тако да се решите малих инсеката.

 2. 2

  Чај сипајте у стаклени бокал или бокал. Расути чај прелијте растреситим чајем у цедиљки или држачу чаја и оставите да се инфузира 2 минута. Можете и цртати растресит чај у води и процедити га у чашу.

 3. 3

  У чашу напуните коцкице леда и распоредите чај и сируп од руже. Сипајте млеко и послужите.

Савети

Ако не желите сами да правите сируп од руже, можете да купите готов сируп од руже (од Монина, између осталих) или да користите мало ружине воде. Такође га можете потпуно испустити и отићи на редовни црни ледени чај.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here