Небески залогај

десертни сир и моуссе

Небеска уста

2 22 34

Средње • 30 мин мин
Овај једноставан рецепт за сир за одрасле је, како и само име каже, небески залогај. Послужите је у чаши за сервирање или у чинији за сервирање и украсите коктел бобицама, орасима и чоколадом. Запамтите да се сир мора оставити да се охлади неколико сати или преко ноћи да се стегне.

Ево како се то ради

 1. 1

  Потопите желатин у хладну воду 5-10 минута. Одвојите жуманца од беланаца. Умутите жуманца са шећером док не постану јаја.

 2. 2

  Ставите лонац воде. Исцедите воду из желатина и ставите је у посуду. Истуците преко кључале воде и мешајте док се желатин не раствори.

 3. 3

  Сипати раствор желатина у схерри и промешати. Грубо исецкајте коктел бобице, бадеме и чоколаду и умешајте их у мешавину јаја (држите мало за украс). Умутите чврст снег од беланаца, а исто учините и са кремом.

 4. 4

  Све заједно нежно помешајте. Сипајте сир у посуду, сервирајући чашу или калуп. Оставите да се охлади 2-3 сата, или преко ноћи.

 5. 5

  Сир послужите са коктел бобицама, бадемима и чоколадом.

Савети

Када одвајате жуманце од беланца, лако је имати цело јаје у чинији. Затим само извадите шљиву. Једнако је лако просејати јаје кроз прсте.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here