Шарена павлова у тимовима

каке кремкаке павлова 17. маи

Шарена павлова у слојевима

3 5 34

Средње • 90 мин80 мин
Овај Павлов колач је гозба! Са безе слојевима у различитим бојама лако је направити забаван колач испуњен кремом и бобицама.

Ево како се то ради

 1. 1

  Подесите рерну на 90 ° Ц. Обложите две тепсије папиром за печење. Слободно нацртајте три круга, приближно Пречника 20 цм, који можете користити као шаблон.

 2. 2

  Беланца умутите електричном метлицом у мекану пену. Уверите се да је опрема потпуно чиста, јер се у супротном бјелањак неће укочити. Додајте сирће током мућења.

 3. 3

  Помешајте шећер, кукурузни и ванилин шећер и додајте га постепено док тече пенасто. Умутите до сјајне, глатке и чврсте масе. Безе поделите у три посуде и обојите их у различите боје.

  Савети

  При бојењу безе важно је користити концентроване боје за пециво, јер не можете додати толико течности. Тада се безе сруши. Најбоље раде желе боје које се могу купити у продавницама опреме за печење.

 4. 4

  Користите лопатицу и сваки део обликујте у округло дно на тепсији тако да имате три дела. Пеците оба плеха у рерни отприлике 1,5 сата. На половини времена печења промените места на тацнама. Охладите на решетки и пажљиво уклоните папир за печење.

 5. 5

  Шлаг умутите у чврст шлаг. Поделите воће и бобице на мање комаде. Ставите подлогу на пладањ за сервирање и распоредите шлаг, воће и бобице. Ставите следеће дно, на врх додајте још креме, воћа и бобица и завршите последњим дном, шлагом, воћем и бобицама. Послужите одмах.

  Савети

  Уместо шлага и креме од ваниле, можете да користите нашу готову крему Пиано® Павлов, коју треба умутити само 5 минута. НАПОМЕНА: Пре бичања крему треба ставити у фрижидер.

Савети

За екстра раскошну павлову можете додати и мало џема између слојева, али тада цела торта постане мало ломљивија и нестабилнија.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here