Пљескавице са кремом од ваниле

печене лепиње слатко печене

Кифлице са кремом од ваниле

116 557 156

Једноставно • 100 мин мин
Није само за Велики пост дозвољено пуњење здела кремом. Крема од ваниле чини зделице оно мало додатним и то воле и млади и стари. Са лаганим посипањем шећера у праху на врху, ове домаће посуде постају потпуно неодољиве.

Ево како се то ради

 1. 1

  У посуду ставите брашно, шећер, квасац, сол, кардамом и јаја. На сваку страну посуде ставите сол и квасац. Додајте темперирано млеко и тесто добро умесите.

  Савети

  Суви квасац може да издржи температуре до 40 ° Ц, а свежи квасац и до 30 ° Ц. Ако се тесто прегреје, квасац се убија и пециво се не диже.

 2. 2

  Додајте маслац на маслацем на комаде и наставите да месите 2-3 минута на малој брзини. Повећајте брзину и месите отприлике. Још 5-10 минута.

  Савети

  Додајте мало додатног брашна ако тесто постане лепљиво. Тесто је погодно када само пусти посуду и можете га додирнути а да се тесто не лепи за прсте.  

 3. 3

  Покријте посуду пешкиром или пластиком и пустите да тесто нарасте до двоструке величине. 40-60 минута у зависности од температуре.

  Савети

  Ако је тесто хладно, треба дуже да се дигне него да је вруће.

 4. 4

  Подесите рерну на 210 ° Ц. Излијте тесто на побрашњену даску. Поделити на комаде и смотати у лепиње.

 5. 5

  Ставите посуде са добрим зубима на плех прекривен папиром за печење и оставите да нарасте на двоструку величину, 30-45 минута. Премажите лагано умућеним јајетом и пеците златно у рерни 10-15 минута. цоол на носачу.

Пуњење ваниле за маслене кифлице

 1. 6

  Шлаг крем чврсто умутите и помешајте га са готовом кремом од клавирске ваниле. Поделите посуде на пола и ставите крему од ваниле на основе посуде. Ставите врхове. Кифлице су посебно укусне када их поспите просејаним шећером.

Савети

Пола маслаца можете заменити Кесам® Оригиналом за мало мршавије лепиње.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here