Кекси са кремом од прстију (Саудакјекс)

Печени божићни традиционални колачићи

Кекси са прстима (Сауда кекси)

20 88 105

Једноставно • 45 мин мин
Рецепт за врло добар божићни бисквит са укусним пуњењем између слојева. Ове колачиће често правимо за Божић и многи их зову Саудакјекс. Ставите свој печат на печење варирајући у зависности од различитих укуса и боја на пуњењу и облика колача.

Ево како се то ради

 1. 1

  Овај рецепт захтева да тесто неко време одстоји хладно пре него што стршите колаче, по могућности преко ноћи.

 2. 2

  Маслац и шећер се бело мешају. Умешајте једно по једно јаје. Помијешајте брашно, ванилин шећер и сол од рога и умијешајте га у маслац. Ако тесто постане мало чврсто, можете додати мало креме.

 3. 3

  Оставите тесто да се одмори до следећег дана пре него што почнете да га разваљате.

 4. 4

  Подесите рерну на 150 ° Ц. Пронађите плех за печење који је подмазан или прекривен папиром за печење.

 5. 5

  Охлађено тесто танко разваљајте и колачиће истурите малом чашом (пречника око 5 цм). Затим кексе са кремом за прсте треба пећи 10-15 минута у средини рерне док не постану светло браон. Колачиће охладите на решетки.

Попуните:

 1. 6

  Док се колачи пеку, направите фил. Растопите Делпхи маст и мало је охладите. Умутите шећер у праху и јаја, додајте га у маст када се охлади. Ако је маст превише врућа, резултираће њеним одвајањем. Добро промешати. Додајте 1-2 капи есенције рума и неколико капи боје црвеног пецива. Окушајте се у жељеном укусу и боји.

 2. 7

  Пуњење мора бити мало чврсто, иначе ће отицати са бисквита. Положите кашику фила на бисквит и на њега поново ставите други бисквит. Чувати суво у тесној кутији.

Савети

Увек можете направити сопствене варијације ових колача. Да бисте добили још јачи укус пуњења, можете, на пример, уместо есенције рума додати мало мрвице ликера, рума или ракије..

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here