Флеттелофф од пекаре и Лом

печени хлеб

Флеттелофф из пекаре у Лому

21 159 122

Средње • 120 мин мин
Лофф је лофф. Да ли је то заиста то? Пекара у Лому направила је векну која вам добро иде ако ћете имати друштво или ако само желите велику векну хлеба на столу. Овај рецепт вам корак по корак показује како направити добру векну од плетеница. Да бисте постигли добар резултат, дуго бисте месили тесто и користили добре састојке, као што је наш властити ТИНЕ прави путер. Из овог рецепта добијате 2 плетене петље.

Ево како се то ради

 1. 1

  Растопити путер у шерпи и сипати млеко. Оставите смешу да се загреје на око 37 ° Ц. Квасац измрвите у посуди за печење, прелијте мало течности за тесто и промешајте да се квасац раствори. Запамтите да је боље да је тесто прехладно него превруће. Квасац не подноси превише топлоте, тада ће умрети.

 2. 2

  Умешајте шећер, сол и већину брашна ручно или у машини за обраду хране. Немојте узимати сво брашно одједном, месите мало по мало, док не добијете тесто које је глатко и савитљиво, али се не лепи за посуду за печење.

Надморска висина

 1. 3

  Покријте тесто пластиком или чистом кухињском крпом и оставите да се диже на топлом месту око 40 минута.

Печење и дизање

 1. 4

  Поспите мало брашна преко стола за печење и извадите тесто из посуде за печење. Поделите тесто на 6 једнаких делова. Сваки део обликујете у једнако дугачке кобасице. На прву погачу разваљајте три кобасице исте величине као што је приказано на слици.

 2. 5

  Почните плетењем поткровља. Ставите две кобасице као слово В, а последњу у средину.

 3. 6

  Стисните крајеве и исплетите плетеницу. Ставите плетенице на плех са папиром за печење.

 4. 7

  Поспите поткровље брашном и покријте их чистом кухињском крпом, пре него што уплетене поткровље ставите на топло место и пустите их да нарасту до двоструке величине. Кад заврше са подизањем, умутите јаје и нежно четкајте плетенице. Пеците их у средини рерне на 190 ° Ц 40-45 минута. Готове плетене погаче охладите на решетки.

Савети

Још бољи резултат добијате ако све састојке за тесто на време поставите на кухињски пулт пре печења, тако да добију приближно исту температуру. Тесто се може одвојити и слабо дигнути ако у врућем тесту или тесту користите превише хладну течност.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here