Плетена погача са Кесам® ""

печени хлеб

Плетена погача са Кесам®

0 53 131

Средње • 90 мин мин
Мало је укуса као свеже печена векна са мало маслаца. Позовите госте на домаћу векну, свеже шкампе и хладно бело вино. Диван! Ако желите, разваљајте тесто као колут и тако добијете леп хлеб у коверти.

Ево како се то ради

 1. 1

  Квасац измрвите у посуди за печење и прелијте млаком водом (37 ° Ц). Мешајте док се квасац не раствори. Додајте сол, Кесам и већину брашна.

 2. 2

  Тесто добро обрађивати, по могућности у машини, све док се не осећа савитљиво и глатко и не лепи се. Оставите да се тесто диже на топлом месту испод пластике око 30 минута.

 3. 3

  Ставите тесто на сто за печење, умесите га и поделите на шест једнаких делова. Разваљајте дуге кобасице. Плети три дужине у векну. Готове уплетене погаче ставите на плех са папиром за печење или подмазан плех.

 4. 4

  Подесите рерну на 225 ° Ц.

 5. 5

  Нека се поткровља дижу на топлом месту испод пластике око 20 минута. Премажите размућеним јајетом, поспите маком.

 6. 6

  Хлеб пеците у средини рерне око 20-30 минута. цоол на носачу.

Савети

Квасац тачно! Најбоља и најпрозрачнија пецива добијате ако користите свежи квасац. Али суви квасац је такође добра алтернатива када не вребате свежи квасац.Сва квасна теста садрже воду или млеко. Течност је важна да се квасац негује и да вам пециво не постане суво. Температура течности је најважнија за добар резултат. Свежи квасац се умеша у млаку течност која не сме бити врућа од 37 ° Ц. Ако је течност прехладна, квасу ће требати јако дуго да нарасте. Ако се течност превише загреје, тесто може пребрзо да нарасте и ћелије квасца умиру.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here