Смрзнуте плочице јогурта

је десерт од јогурта

Замрзнути јогурт барови

0 12 22

Једноставно • 15 мин мин
Забаван и освежавајући начин послуживања јогурта. Савршено као међуоброк у летњој врућини. 1 порција = 8 комада, па ако направите сва 3 дела, биће 24 комада. Не заборавите да их оставите у замрзивачу 3-4 сата.

Ево како се то ради

 1. 1

  Мешајте заједно ТИНЕ јогурт ванилу и мед. Дно квадратне форме (приближно 20 к 28 цм) прекријте папиром за печење и распоредите јогурт.

 2. 2

  Исеците кору ананаса, уклоните тврдо језгро и поделите на мале комаде. Ољуштите тиквицу, нарендајте је и нарежите. Поспите комаде воћа преко јогурта и прекријте кокосовом масом.

 3. 3

  Нежно притисните све у јогурт и замрзните док се не стегне, 3-4 сата. Подигните из калупа и исеците на комаде, било оштрим ножем или сломите комаде. Једи одмах.

  Савети

  Ако не једете све одједном, плочице јогурта можете чувати у комадима у кеси у замрзивачу.

УКУС ЈАГОДЕ

 1. 4

  Дно четвртастог облика (приближно 20 к 28 цм) прекријте папиром за печење и премажите јогуртом од јагода.

 2. 5

  Јагоде поделите на четири и поспите боровницама и малинама.

 3. 6

  Нежно притисните све у јогурт и замрзните док се не стврдне, 3-4 сата. Подигните из калупа и исеците на комаде, било оштрим ножем или сломите комаде. Једите одмах.

УКУС ШУМЕ

 1. 7

  Дно четвртасте форме (приближно 20 к 28 цм) прекријте папиром за печење и прелијте шумским воћем јогурта.

 2. 8

  Поспите купинама и муслима.

 3. 9

  Нежно притисните све у јогурт и замрзните док се не стегне, 3-4 сата. Подигните из калупа и исеците на комаде, било оштрим ножем или сломите комаде. Једи одмах.

Савети

Дозвољено је да се ови прелију, нпр. исецканих ораха, комадића чоколаде или умешајте џем када желите додатно да уживате.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here