Лосос на жару са шпарогама

роштиљ вечера риба

Лосос на жару са шпарогама

0 4 113

Једноставно • 25 мин мин
Лосос са жара са шпарогама на жару је летња класика. Исцедите са мало лимуна на жару и прелијте са пуно добре павлаке, тако да ово брзо може постати омиљено овог лета.

Ево како се то ради

 1. 1

  Поделите лимун на пола и ставите на врући роштиљ са пресеченом површином надоле. Роштиљајте док не порумени и пусте сок. Ови лимуни добијају слађи укус, а помоћу њих можете исцедити мало лимуновог сока преко лососа приликом печења на жару, као и служити.

 2. 2

  Филе лососа поделите на делове, обе стране добро премажите уљем и зачините сољу, бибером и тимијаном. Лосос ставите кожом окренутом надоле директно на роштиљ, ставите поклопац и пеците на роштиљу приближно. 4 минута Пустите рибу да се одмара на индиректној врућини док се тек не скува.

 3. 3

  Одломите доњи комад, 1-2 цм, на шпарогама. Шпаргле намажите уљем и брзо пеците на жару, 2-3 минута. Успут их мало окрени.

 4. 4

  Постоји много поврћа погодног за роштиљање; паприка, лук, кукуруз у клипу, купус салата, тиква и патлиџан, између осталог. Поделите на кришке или одговарајуће комаде, премажите уљем и брзо пеците на роштиљу на јакој ватри.

 5. 5

  Лосос на жару послужите са шпарогама и лимуном. Врх са пуно добре павлаке.

Савети

Риба на роштиљу не мора бити тешка. Започните са чистим роштиљем, добро рибајте рибу и решетке са жара, а рибу пеците на кожи надоле. Имајте јаку ватру на роштиљу. Риба пушта кад је готова. Такође можете ставити рибу на ражњиће у мањим комадима, па иде брже, или користити рибарску решетку или алуминијумску фолију. Свеједно, баците рибу на роштиљ ове године!

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here