Грубе масленице са зобом

лепиње печене слатко печене

Грубе маслене кифлице са зобом

0 1 10

Једноставно • 120 мин10 мин
Грубе сочне лепиње са шлагом не пригушују прославу. Можда би требало да прославите Масленицу на спортском догађају? Наравно, и у другим приликама могу се уживати без креме.

Ево како се то ради

 1. 1

  Растопити путер, додати воду, млеко и шећер. Проверите да ли је врећица топла у прстима и да ли се дроби у квасцу.

  Савети

  Ако користите суви квасац, течност може бити до 40 ° Ц јер суви квасац може поднети више температуре. Ако користите свежи квасац, течност не сме да пређе 30 ° Ц..

 2. 2

  У посуду за печење помешајте овсену кашу, пшенично брашно и кардамом, додајте мешавину млека и гнетите тесто глатко и глатко у процесору хране са кукицом за месање. 15 минута.

 3. 3

  Покријте посуду за печење и оставите тесто да се диже на топлом месту приближно. 1 сат или за двоструку величину.

 4. 4

  Тесто разваљајте на благо побрашњеном столу за печење, поделите тесто на комаде. Разваљајте у посуде и ставите на плех обложен папиром за печење.

 5. 5

  Покријте и подигните посуде на топлом месту 30-45 минута.

 6. 6

  Загрејте рерну на 220 ° Ц. Лагано умутите јаја и четком посуде. Пржите посуде отприлике 10 минута. цоол на носачу.

  Савети

  Ако ћете масовне лепиње сервирати многим људима, можда ћете желети да додајете крему непрекидно приликом служења. Можете и да представите подељене чиније и посуду са кремом како би свако могао да састави своју посуду са масленицом..

 7. 7

  Шлаг и шећер у праху умутите у чврсту крему. Поделите посуде на пола и премажите кремом одоздо и ставите на врх. Поспите шећером и одмах послужите.

Савети

Пљескавице послужите са мешаним или свежим бобицама, кремом од ваниле или макараном. Посуде се могу замрзавати све док крема није нанета.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here