Хассе Хопе лагер Мини-омлет Норвешка

десерт је торта

Хассе Хопе прави Мини-Омелетте Норвегиенне

1 6 23

Једноставно • 20 мин мин
Омелетте Норвегиенне или Бакед Аласка су мале сладоледне бомбе са безеом. Направљене су у маху са домаћим сладоледом од јогурта и имају супердигг укуса.

Ево како се то ради

 1. 1

  Исеците овсену кашу, орашасте плодове, датуље, суво грожђе и мед у глатку масу у процесору хране са сечивом ножа. Ако је потребно, користите блендер и пустите смешу у базенима.

 2. 2

  Масу притисните заједно и формирајте у мале округле основе, пречника 10-12 цм. Слободно користите вијак или облик да бисте их потпуно заокружили.

  Савети

  Можете купити готову подлогу за торте и лепити кругове ако желите.

 3. 3

  Ставите беланца, шећер и ванилију у стаклену или металну посуду и ставите изнад лонца са кључалом водом. Пазите да посуда не падне у воду. Умутите безе електричном мешалицом преко воденог купатила, приближно 4 минута или до густе и сјајне безе. Макните посуду са ватре и умутите још неколико минута.

 4. 4

  Пренесите безе у врећу за прскање са звездастим врхом.

 5. 5

  Смрзнуту банану, смрзнуте јагоде и јогурт пустите до густог сладоледа. Распоредите по дну, слободно направите уједначену хемисферу на свакој.

 6. 6

  Пошприцајте мале снопове безе и сагоревајте врхове крем-гориоником или другим гориоником како бисте постигли ефекат опекотина. Послужите одмах.

Савети

Ако послужите неко време, можете обликовати сладолед на дну и чувати у замрзивачу. Безу морате ставити непосредно пре сервирања.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here