Домаћи бели слез

грицкалице

Домаћи бели слез

71 458 137

Једноставно • 60 мин мин
Праве шећерне бомбе које ће загарантовано импресионирати. Једноставније је него што мислите да направите домаћи бели слез, само будите опрезни када рукујете врућим раствором шећера.

Ево како се то ради

 1. 1

  Намочите листове желатине у мало хладне воде.

 2. 2

  Ставите воду и шећер у шерпу и прокувајте.

 3. 3

  Поделите пасуљ ваниле и изгребите семе ваниле. Ставите семе ваниле у шећерну воду. Пустите да се кува 20 минута (на приближно 110 ° Ц). Макните посуду са ватре. Исцедите воду из желатинских плоча и ставите желатин у шећерну воду. Смешу охладити 10 минута (на 100 ° Ц).

 4. 4

  Ставите дебели слој шећера у праху на дно дугачке посуде (приближно 20 к 30).

  Савети

  Додајте неколико капи боје пецива у мешавину шећера пре него што је чврсто умутите и добили сте бели слез.

 5. 5

  Умутите шећерну масу у процесору хране или ручним миксером. Умутите док смеша не постане врло густа, приближно четврт сата у машини за обраду хране другом највећом брзином. Сипајте шећерну масу у калуп са шећером. Шпатулом га раширите на прилично уједначен слој, приближно Дебљине 2 - 2 1/2 цм. Добро поспите шећером и пустите да се потпуно охлади.

 6. 6

  Када се смеша стегне, облик можете окренути на папир за печење или на подлогу за печење. Поделите на коцкице помоћу маказа или резача за пицу. Окрените комаде у шећерној глазури. Чувати у уским пластичним кесама.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here