Хкеемс лепршава, лепршава, лепршава, палачинке

палачинке доручак

Хкеемс фи флуффи, фи, фи со флуффи, палачинке

16 108 138

Једноставно • 45 мин мин
Погледајте како Хкеем прави пухасте јапанске палачинке. Јапанске палачинке су изузетно прозрачне. Праве се са безеом и готово су попут малих суфлеа пржених на тигању.

Ево како се то ради

 1. 1

  Одвојена јаја. Умутите жуманце са млеком. Просијте брашно, прашак за пециво и ванилин шећер и пажљиво окрећите док се не помешају.

 2. 2

  Беланца умутите електричном метлицом у мекану пену. Уверите се да је опрема потпуно чиста, јер се у супротном бјелањак неће укочити. Постепено додавати шећер док мутилац ради. Умутите до тврде безе.

 3. 3

  Загријте велику нелепљиву тигањ или решетку на умереној ватри. Пажљиво преклопите безе у смешу жуманца, по могућности у базенима и не мешајте превише. Тесто мора бити изузетно прозрачно.

 4. 4

  Тепсију добро подмажите путером и ставите кашике теста у тигањ за мале, али пахуљасте палачинке, пречника 8-10 цм. Полако додајте још теста, тако да палачинке градите што је више могуће, а да не постану веће у пречнику.

 5. 5

  Окрените се када доња страна постане златна (3-4 минута), ставите поклопац и пустите да се кувају док не порумени и не стегне (4-6 минута).

 6. 6

  Важно је прилагодити температуру плоче или одложити тигањ на страну ако приметите да се палачинке на доњој страни пребрзо прже. Време печења мора бити довољно дуго да се тесто у средини слегне, а да палачинке не изгоре.

 7. 7

  Палачинке послужите са свежим јагодама и јаворовим сирупом.

  Савети

  Палачинке послужите са скутом или Кесам®-ом ако желите мало здравији прелив.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here