Рог из пекаре у Лому

печене кифлице

Рог из пекаре у Лому

51 355 186

Средње • 120 мин мин
Пекара у Лому стоји иза овог рецепта који вам корак по корак показује како се праве добри рогови. Лакше је направити рогове него што мислите, а они су апсолутно фантастичног укуса. Да бисте постигли добар резултат, дуго бисте месили тесто и користили добре састојке, попут сопственог млечног маслаца ТИНЕ. Из овог рецепта добијате 16 рогова.

Ево како се то ради

 1. 1

  Растопити путер у шерпи и сипати млеко. Оставите смешу да се загреје на око 37 ° Ц. Квасац измрвите у посуди за печење, прелијте мало течности и промешајте да се квасац раствори. Запамтите да је боље да је тесто прехладно него превруће. Квасац не подноси превише топлоте, тада ће умрети.

 2. 2

  Умешајте шећер, со и брашно ручно или у машини за обраду хране. Ако је потребно, прилагодите са мало више брашна ако је потребно. Умешајте мало по мало, док не добијете тесто које је глатко и савитљиво, али се не лепи за посуду за печење.

Надморска висина

 1. 3

  Покријте тесто пластиком или чистом кухињском крпом и оставите да се диже на топлом месту око 40 минута.

Печење и дизање

 1. 4

  Поспите мало брашна преко стола за печење и извадите тесто из посуде за печење. Поделите тесто на 2, а сваки од комада разваљајте у равне колаче. Замислите да ваљате велику пицу. Тесто, које је сада равно и округло попут пице, подељено је на 6-8 „комада пице“.

 2. 5

  Узмите један „комад пице“ док се котрљате од широког краја до врха. Када рогове положите на плех са папиром за печење, лагано их савијте тако да се благо окрену. Није важно ако не изгледају савршено. Покријте их пластичном фолијом или чистом кухињском крпом и подесите да се дижу на топлом месту. Рогови би требали бити двоструко већи.

 3. 6

  Када се рогови подигну, умутите јаје и нежно четкајте рогове.

 4. 7

  Поспите леп мали посип маком. Ако вам се не свиђа, оставите то. Рогове пеците у средини рерне на 180 ° Ц 20 минута. Готове рогове охладите на решетки.

Савети

Још бољи резултат добијате ако све састојке за тесто на време поставите на кухињски пулт пре печења, тако да добију приближно исту температуру. Тесто се може одвојити и слабо дигнути ако у врућем тесту или тесту користите превише хладну течност.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here