Врућа какао бомба

вруће пиће викенд посластица чоколадно пиће десерт

Врућа какао бомба

0 3 0

Средње • 30 мин мин
Врућа какао бомба је невероватно хладна какао бомба или чоколадна бомба. Када се прелије врућим млеком, претвара се у укусну врућу чоколаду са белим слезом.

Ево како се то ради

 1. 1

  Чоколаду отопите у воденом купатилу на лаганој ватри.

 2. 2

  Распоредите чоколаду у калупе и премажите их четком тако да добијете дебели слој чоколаде, а калупи су потпуно прекривени. Ставите у замрзивач док се не стврдне, приближно 10 минута. Премажите нови слој чоколаде и поново охладите.

 3. 3

  Пажљиво одвојите половине од калупа. Избегавајте да их превише додирујете јер ће се растопити. Ставите три половине на фолију, сваку напуните са 1 кашиком чоколадног млека у праху и 1 кашиком мини-белог слеза.

  Савети

  Украсите бомбе белом чоколадом! Отопите белу чоколаду у воденом купатилу. Умочите кашичицу и покапајте белу чоколаду по половинама пре него што их сложите. Ако желите још више унутар бомби, можете користити и ситно сецкану / нарибану чоколаду.

 4. 4

  Растопите ивицу једне од непопуњених половина. Овде га можете нежно трљати у тигању на лаганој ватри или користити врућу кашику. Ставите ово на врх једне од напуњених половина тако да буде запечаћено. Ставите у фрижидер на приближно 15 минута.

  Савети

  Такође је могуће утрљати растопљену чоколаду на ивицу половине и стиснути их заједно. Ово може бити тешко лепо добити, али може се покушати ако је то тешко постићи на друге начине.

 5. 5

  Загрејати млеко до тачке испод тачке кључања. Ставите какао бомбу у чашу / шољу и прелијте врелим млеком приликом послуживања.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here