Како саставити пладањ са сиром

Исток

Како саставити пладањ са сиром

1 Позвали сте пријатеље у посету и послужићете нешто што можете на брзину да поправите. Тада је ствар обилна плата са сиром. Овде је све што треба да знате о сиру и додацима да бисте имали успешно вече уз сир и вино.

При сервирању сира

Сир има најбољи укус када добије прави третман. Ако се сир правилно складишти и обрађује, у потпуности ћете уживати у његовом укусу и карактеру. Сир обично не треба служити прехладно. Фини укус и арома сира најбоље се послужују на собној температури, а треба га служити након што одстоји на собној температури 1 - 1 1/2 сата..

Паметан савет је нарезати сир док је хладан. Каљени сиреви су мекани и теже се режу на уредне комаде.

Изаберите право вино за прави сир

Сир је тај који вино пева! Дакле, прво окусите сир, затим вино, а затим постижете оптимално искуство. За киселе сиреве добро се слаже са свежим винима, средње јаки сиреви се слажу и са црним и са белим винима. За јаке и слане сиреве, попут плавог сира, одлично се слаже са слатким белим винима или порт вином.

Тако се прави сир

Сир се прави од млека. Пастеризовано млеко се пуни у велике посуде са сиром и загрева на 30 ° Ц. Супстанца сира се излучује у млеку. Добијамо газу (чврсту) и сурутку (течност). Супстанца сира се пресова у облику који сир треба да има, посоли и дода у зрење. Сваки сир има свој посебан укус, неки благи, неки јаки. Облик и боја подједнако. Сиреви сазревају од три месеца до неколико година. Некима се дају посебни калупи (плави калуп и бели калуп) који им дају карактеристичан укус, док се неки називају квасно зрели сиреви, на њих се наноси „кити слој“ који даје посебну боју и укус (Риддер и Порт Салут). Крем сир уопште не сазрева и назива се свежим сиром.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here