Позовите на вечер сира са добрим пријатељима

Позовите на вечер сира са добрим пријатељима

0 Лепо је, лако и забавно окупљати добре пријатеље око обилних пладњева са сиром.

Предност служења сира, посебно многима одједном, је што је, такорећи, управо представљен на столу. На вама је колико желите више од тога да направите или колико времена желите да потрошите на додатну опрему. Добар пут идете са добрим хлебом, а у продавници можете купити много укусних додатака за сир. Ако желите да послужите неке домаће доброте, рецепте за, између осталог, печени и кисели додатак и забавне кексе пронаћи ћете овде у Остериету.

Куповина

Избор сира у норвешким продавницама постаје само већи и већи, тако да може бити мало тешко снаћи се. Можете пронаћи продавницу која се бави сиром и има пуно стручности, али има и много супермаркета који имају између чега да изаберу. Затражите помоћ од оних на задњем делу тезге сира или других запослених у продавници. По правилу увек постоји неко ко вам може препоручити сиреве и дати информације о различитим сортама.

Савет је да добијете неке забавне информације о сиру које можете проследити пријатељима. Да ли сте знали, на пример, да је Гамалостен један од најмлађих сирева које имамо? Сазрева само две недеље.

Када први пут позовете на вечер сира, можда ћете моћи да се почастите мало скупљим сиревима од оних које свакодневно једете. Уместо тога, одаберите нешто мање комаде најскупљих сирева и допуните их јефтинијим сортама. Такође можете добити одличан избор заснован на мало тесној економији. Кад одаберете сиреве, размислите о сорти, како по укусу, тако и по облику.

Како направити мени са сиром?

Састављање пладња са сиром не мора бити толико компликовано. Слободно започните са својим омиљеним, али обавезно уврстите сир или два која никада раније нисте пробали, како бисте проширили и видике. Ако вас је много за столом, то отвара море могућности и велику разноликост. Слободно одаберите избор познатијих и традиционалнијих сирева, али допуните још неким посебним и непознатим, попут избора норвешких сирева из малих расадника или чудних француских сирева. Поента је у томе да понудите нешто за сваки укус.

Можете одабрати да све сиреве поставите на велики тањир у средину стола или да их дистрибуирате на мање тањире, по могућности категорисане према врсти сира, јачини или земљи. Такође прочитајте Како направити пладањ са сиром.
Изаберите додатке који одговарају свакој категорији и ставите их у близини одговарајуће цеви. Ако сте само двоје или троје пријатеља који се упознају, лепо је одабрати најмање три различита сира, на пример један меки, један тврди и један плави сир, и један џем и једну врсту хлеба.

Сервирање

Сиреви имају најбољи укус ако су остављени напољу на собној температури 1-2 сата пре служења. Ако имате мале сиреве и сиреве лепих облика, лепо је све ставити на тањир. Тврде сиреве може бити добра идеја поделити на мање комаде, тако да гости не морају да имају посла са великим, оштрим ножевима за столом. Постоји много укусних комплета прибора за јело од сира, али канелирани нож и неки ножеви за путер такође добро функционишу. Добра је идеја имати нож за сваки сир, барем држите раздвојени плави сир и остале сиреве како се ароме и нежељене бактерије не би шириле..

Слободно започните прво с најблажим сиревима и поједите свој пут до најјачих сирева.

Слободно започните прво с најблажим сиревима и поједите свој пут до најјачих сирева. Тако се постиже најбољи укус различитих нијанси. Хлеб се може поделити, а купљени џем, мед и орашасте плодове можете сипати у фине чаше или чиније тако да постане мало лепши. Да бисте поставили расположење, можете покренути остеквиз или друге забавне игре. Када служите сир, лако је дуго седети за столом и грицкати током целе вечери.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here