Божићна ребарца

Месо за божићну вечеру

Божићна ребра

11 264 126

Средње • 165 мин мин
Многи Божић зову са божићним ребрима на столу. Велики изазов је увек излудити заклетву.

Ево како се то ради

 1. 1

  Оштрим, зашиљеним ножем исеците кроз рез и мало у свињску маст. Ребра добро натрљајте сољу и бибером, најбоље 1-3 дана пре пржења. Покријте ребра алуминијумском фолијом и оставите са стране да се охладе.

  Савети

   Ако направите квадрат паралелно са ребрима, лакше ћете исећи лепе комаде ребара након пржења. Најлакше је исећи резницу када су ребра напола смрзнута.

Пржење:

 1. 2

  Подесите рерну на 230 ° Ц. Ставите ребра у дугачку тепсију с папучицом нагоре. Ставите тањир испод, тако да је ребро мало више у средини (тада растопљена маст одлази са ребра). Важно је да ребра буду отприлике једнаке висине са обе стране да бисте добили уједначен и леп резултат печења.

 2. 3

  Прелити водом и дугачку тепсију прекрити алуминијумском фолијом. Дугу тепсију прекривену фолијом са ребрима и водом ставите на средину загрејане рерне на приближно. 45 минута. Сада се ребра мало надувају, а псовка пуца.

 3. 4

  Уклоните фолију (оставите плочу да мирује) и смањите температуру рерне на приближно 200 ° Ц. Вратите таву на средину рерне и пустите да се ребра даље кувају (приближно 1 1/2 сата за танка ребра, 2 до 2 1/2 сата за породична ребра).

Хрскава псовка:

 1. 5

  Често ребра сама добију хрскаве чиреве. Ако не, можете да учините следеће према крају времена кувања: Ставите тигањ више у рерну и повећајте температуру на 250 ° Ц, или користите функцију роштиља у рерни. Пази да не спалиш заклетву. Ако су само делови ребара добили хрскаву кору, они се могу покрити алуминијумском фолијом тако да не изгоре..

 2. 6

  Оставите ребра да се одмарају приближно 20 минута да се месни сок слегне и добијете сочно и добро ребро.

Кромпир:

 1. 7

  Кромпир добро оперите и кувајте нежно, 20-30 минута.

Савети

У овом рецепту се користе танка ребра. Ако користите средишње ребро, потребно је мало дуже време кувања.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here