Куглице цимета | Спиннер цимета

печене лепиње слатко печене

Лепиње са циметом | ролнице са циметом

495 2,468 512

Средње • 90 мин мин
Лепиње са циметом, или цимет кифлице, како их још називају, један су од најпопуларнијих рецепата за печење квасца. Сочне посуде напуните укусом цимета и шећера. Ове посуде домаће пеке такође су врло погодне за замрзавање. Стога имате нешто добро у припреми ако бисте имали изненађујућу посету.

Ево како се то ради

 1. 1

  Овај рецепт за домаће лепиње од цимета даје отприлике 24 велике укусне лепиње.

 2. 2

  Растопите путер у шерпи и додајте млеко. Оставите смешу да се загреје на додир (37 ° Ц). Квасац измрвите у посуди за печење и додајте део течности. Мешајте док се квасац не раствори. Сипајте остатак мешавине млека.

 3. 3

  Додајте сол, шећер, кардамом и јаја. Сипајте већину брашна, али сакријте мало за печење. Обрадите глатко и благо растресито тесто. Тесто топло подесити да нарасте покривено пластиком приближно. 30 минута.

 4. 4

  За пуњење промешајте путер, шећер и цимет. Поделите тесто на два дела и сваки разваљајте у векну, приближно. 20 к 45 цм. Премажите фил. Заролати и исећи на приближно Комади ширине 2 цм.

 5. 5

  Подесите рерну на 250 ° Ц.

  Савети

  Пратите нас, ево, брзо иде од савршеног резултата до спржених лепиња.

 6. 6

  Посуде са једном од усечених површина положите на плех са папиром за печење. Подигните приближно 30 минута под пластиком. Премажите размућеним јајетом и поспите шећером у праху. Пећи у средини рерне, приближно 7 - 8 минута Куглице цимета охладите на решетки.

Савети

За све печење квасца важно је да се користи најмање брашна. Тесто је лако прилагодити правилној конзистенцији са више брашна ако је превише растресито.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here