Цимет чворови из пекаре у Лому

печене лепиње слатко печене

Чворови цимета из Пекаре у Лому

107 701 259

Једноставно • 120 мин мин
Сваке године хиљаде Норвежана сврати у малу пекару у Лому, како би пробали укусне циметове чворове Мортен Сцхакенде и друге добре колаче са квасцем. Да би постигао добар резултат, каже да морате дуго месити тесто и користити добре састојке. Сада такође можете направити сочне и укусне чворове од цимета на основу сопственог рецепта пекаре. Из овог рецепта добијате око 12 великих лепиња.

Ево како се то ради

 1. 1

  Растопити путер у шерпи и сипати млеко. Оставите смешу да се загреје прст, приближно 37 ° Ц. Квасац измрвите у посуди за печење, прелијте течношћу за тесто и мешајте тако да се квасац раствори. Запамтите да је боље да је тесто прехладно него превруће. Квасац не подноси превише топлоте, тада ће умрети.

 2. 2

  Умешајте шећер, кардамом, сол и већину брашна ручно или у машини за обраду хране. Не узимајте све брашно одједном, а затим додајте јаја. Умесите мало по мало преостало брашно, док не добијете тесто које је глатко и савитљиво, али се не лепи за посуду за печење.

Надморска висина

 1. 3

  Покријте тесто пластиком или чистом кухињском крпом и оставите да се диже на топлом месту око 40 минута. Док се тесто диже, надјев можете да правите мешањем путера, шећера и цимета у малој посуди..

Печење и дизање

 1. 4

  Поспите мало брашна преко стола за печење и извадите тесто из посуде за печење. Тесто разваљајте у правоугаоник, око 20к50 цм. Премажите добрим слојем готовог мешаног шећера, цимета и путера.

 2. 5

  Преклопите један део према средини.

 3. 6

  Преклопите други део тако да покривају једни друге.

 4. 7

  Пресећи кришке дебљине око 1 цм.

 5. 8

  Истегните комаде мало.

 6. 9

  Држите један крај, а други крај заролајте тако да се тесто увије, заролајте га према себи.

 7. 10

  Направите чвор од теста. Држите један крај, увијте тесто два пута око три прста и повуците крај кроз три прста.

 8. 11

  Поставите чворове на плех и оставите их да се дижу испод пластике или кухињске крпе на топлом месту док не нарасту до двоструке величине..

 9. 12

  Укључите рерну на 225 ° Ц. Када се лепиње са циметом дигну, премажите их са мало размућеног јаја и поспите са мало смеђег шећера. Пеците чворове у средини рерне око 10 минута. Цоол на носачу. Уживај!

Савети

Још бољи резултат добијате ако све састојке за тесто на време поставите на кухињски пулт пре печења, тако да добију приближно исту температуру. Тесто се може одвојити и слабо дигнути ако у врућем тесту или тесту користите превише хладну течност.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here