Кимцхи

прибор азијски

Кимцхи

4 55 51

Једноставно • 30 мин
Рецепт за кимцхи, или ферментисано поврће. Корејски национални закон и све већа популарност код куће. Поред врло доброг укуса, кимцхи је проглашен и за најздравије јело на свету. Запамтите да би кимцхи требало да буде 3 дана под притиском на кухињској плочи.

Ево како се то ради

 1. 1

  Кинески купус, шаргарепу и роткву ситно исецкати. Слободно користите мандолину или кухињску машину са резним диском када ћете сећи шаргарепу и ротквицу. Окрените сољу и рибљим сосом.

 2. 2

  Ђумбир, чили и бели лук ситно исецкати, по могућности у процесору хране са сечивом ножа. Окрените са поврћем док се добро не сједини.

 3. 3

  Све ставите у велику теглу за џем или другу стаклену посуду. Добро стисните и побрините се да на врху има места. Покријте врх листом купуса, плочом или пластичним поклопцем који покрива површину и ставите тег, нпр. боцу сода напуњену водом.

 4. 4

  Оставите кимцхи под притиском на кухињској плочи 3 дана. Притисните тежину мало између, тако да течност која настаје прекрива поврће.

  Савети

  Ако се створи толико течности да ће се прелити, можете нешто да излијете, али идеја је да течност покрије поврће..

 5. 5

  Окрените кимцхи виљушком и ставите га у херметично затворену чашу. Може се чувати у фрижидеру неколико недеља. Једите уз корејску храну, за суши или као међуоброк хладног пива.

Савети

Многи људи воле јак кимцхи са пуно чилија, па ако волите јаку храну, можете дуплирати или утростручити количину чилија.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here