Клиппекранс - Крингле

Божић 17. маја печена торта слатко печена

Клиппекранс - Крингле

126 610 277

Средње • 85 мин мин
Свеже и свеже печено пециво са циметом и шећером увек има добар укус! Переце је повољно направити унапред и замрзнути. Пустите да се перец отопи преко ноћи или на лаганој ватри у рерни.

Ево како се то ради

 1. 1

  Измрвите квасац у посуди за печење. Растопити путер и сипати млеко. Смешу пустите млаку и прелијте је преко квасца. Мешајте док се квасац не раствори. Додајте шећер, кардамом и толико брашна да тесто отпусти посуду и постане глатко и савитљиво. Почните са мало премало брашна него са превише.

 2. 2

  Оставите да се тесто подиже испод пластике или тканине на топлом месту да удвостручи величину, приближно. 45 минута.

 3. 3

  Ставите тесто на сто за печење и лагано га месите. Разваљајте га у правоугаоник димензија приближно. 35к55 цм. Помешајте путер собне температуре, шећер и цимет у фил. Ширите смешу на кутлачу, али не све до ивица. Тесто ваљати заједно са дуге стране.

 4. 4

  Ставите га на плех прекривен пергамент папиром, шавом надоле. Обликујте "кобасицу" у круг. Исеците приближно Комади дебљине 1 цм, готово кроз „кобасицу“, преклопите наизменично удесно и улево. Подигните перец испод пластике на топлом месту око 20 минута.

 5. 5

  Подесите рерну на 200 ° Ц.

 6. 6

  Премажите размућеним јајетом и пржите отприлике 25 минута док се перец не скува и добије златно лепу боју. Охладите презлу на решетки.

  Савети

  Ако је потребно, нанесите мало слада пре служења.

Савети

Переце је повољно направити унапред и замрзнути. Пустите да се отопи преко ноћи или на тихој ватри у рерни.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here