Дуго пржена ребра

Месо за божићну вечеру

Дуго пржена ребра

9 177 6

Једноставно • 360 мин мин
Уз добро време и пуно неге, ребра постају још сочнија. И хрскава псовка је загарантована! Зачините ребра 2-3 дана унапред.

Ево како се то ради

 1. 1

  Уверите се да је псовка правилно усмерена. Слободно користите оштри нож и пређите на резове. Исеците добро до меса, али не у њему. Ребра добро натрљајте сољу и бибером, ставите сливер у дугачку тепсију, прекријте пластиком и оставите у фрижидеру 2-3 дана.

 2. 2

  Подесите рерну на 180 ° Ц. Положите ребра с папучицом према горе, по могућности плочом или алуминијумском фолијом одоздо тако да буде највиша у средини. Тада се маст добро исцеди током пржења и добијете хрскаву корицу.

 3. 3

  Сипајте кипућу воду преко ребра на дугачком тигању, а затим ће се делић раздвојити. Додајте толико воде да буде 1-2 цм горе на ребру. Исеците заклетог дубље ако му треба. Посуду за пржење добро прекрити фолијом, требало би да буде потпуно чврста, а ребра на пари у рерни отприлике. 1 сат.

 4. 4

  Уклоните ребра и смањите температуру на 120 ° Ц. Уклоните фолију, поставите ако је потребно. термометар за печење у најдебљем делу и пеците у средини пећнице приближно 5 сати или до температуре језгра од 80 ° Ц. Успут додајте мало воде ако све испари.

 5. 5

  Уклоните ребра, подесите рерну на 275 ° Ц и уклоните термометар за печење. Вратите ребра натраг у рерну и кувајте док се плочица не искочи и постане златна и хрскава, приближно. 10 минута. Пратите и покријте све добро испечене површине фолијом.

 6. 6

  Оставите ребра да се одмарају приближно 20 минута пре служења.

Савети

Није ли заклетва полудела? Не брините, оставите ребра испод елемената роштиља неколико минута - пажљиво пазите - тада ћете видети како пукну, или још боље, употребите топлотни пиштољ на псовки након што ребра избаце из рерне. Електричне топлотне пушке можете купити у свим продавницама хардвера.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here