Упознајте славног посластичара Свера Серета и његов омиљени колач од сира

Упознајте славног посластичара Сверре Сӕтре-а и његов омиљени колач од сира

0 Сир уопште није нови облик десерта, само питајте Сверре Сӕтре! Овде за десерт служи сир у облику укусне торте.

- Овај колач од сира омиљен је за Ускрс, каже сластичар и олимпијски шампион Сверре Сӕтре, са добрим осмехом.

Онај који се мало вреба у бради пре него што се отвори и загреје околину. То је помало попут седења на ускршњем сунцу, а можда је управо овај квалитет разлог зашто је Сверре Сӕтре постао нешто необично као сластичарски кувар..

Постао је светски шампион 2006. године, олимпијски шампион 2008. године и био је у националном тиму кувара. Видели сте га у емисији Какекриген на ТВНорге, неколико година био је кувар у Соммерапенту на НРК, а написао је и многе најпродаваније књиге кувара, укључујући бакебока Ден сторе, која је постала најбоља овогодишња норвешка куварица у 2010. години. И са таквом море торти и слаткиша на избор, па смо пронашли омиљеног!

- Не, немам омиљену торту, то је немогуће! Али међу колачима од сира ово је омиљено, јер је изузетно лагано и свеже, објашњава он. (Овде погледајте рецепт за Сверре-ов укусни колач од сира)

Свежина је због доброг баланса киселина из маракује и сока од поморанџе, док лакоћа потиче из чињенице да је скута добила неколико додатних кругова у миксеру. Иначе, нема пуно хокус покуса са тортом са сиром, чак ни оног који је направио мајстор посластичар.

Сир за десерт тренд?

Воли сир, и као састојак, и као укус, и као храну. Али чак и у свету сира, тешко му је да изабере само једног фаворита.

- Не знам свог фаворита, али веома сам узбуђен због упита Лилле из млекаре Бо Јенсен из Рогаланда. Волим да једем сир попут сира, по могућности са виљушком и са само мало више ораха и меда.

Као десерт, Сверре такође сматра да је сир природни састојак, чак и у слатким случајевима. Стога није уверен да је сир тренд на десертној слици.

Овде погледајте рецепт за Сверре'с цхеесецаке.

- Можда видим пораст употребе сланог сира у десертима, али идеја није нова. Правила сам рокуефорттерте у Багателле-у пре 20 година, а у посластичарници сам користила и плави сир и брие. Укусног је окуса, али моје искуство је да се већина људи враћа познатом и вољеном када ужива у чоколади или десерту. То није иновација и изазов осећаја укуса који тражите, већ само нешто добро, каже Сверре.

И он би требао знати. Чизкејк је добар.

Свратите до продавнице Сверре Сӕтре у Брискебију у Ослу или испробајте ову торту.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here