Медистерцакес

Месо за божићну вечеру

Медистер торте

2 95 213

Једноставно • 40 мин мин
Рецепт за домаће медистерне са смеђим сосом и другим добрим додацима. Медитер колачи многима припадају за Божић, али укус је подједнако добар као вечера у мрачно јесење вече.

Ево како се то ради

 1. 1

  Кромпир добро оперите и кувајте нежно, 20-30 минута.

медистер торте:

 1. 2

  Тесто и млеко медитера треба да имају исту, хладну температуру. Замесити медистеро тесто чврсто са соли. Разблажити млеком, у почетку мало нежно, и постепено повећавати.

 2. 3

  Умешајте 2/3 течности у тесто. Уверите се да тесто медитера поново постане лепљиво између сваког додавања млека. Додајте брашно од кромпира, бибер, мушкатни орашчић и ђумбир. Разблажите у остатку млека.

 3. 4

  Формирајте округле колаче које златно пржите на тигању са маслацем. Слободно натапајте медитеранске колаче у лонцу од крафта, чорбе или воде отприлике 10 минута.

Браон сос:

 1. 5

  Направите згушњавање мешањем брашна и млека у тесној чаши или микросмешалици и мешајте или протресите док се не створи грудвице. Скувајте крафт или чорбу и улијте згушњавање у танком млазу. Непрестано мешајте да нема грудица.

 2. 6

  Мешајте док сос не заври, и динстајте отприлике 5 минута. Сос се може обојити са мало карамеле или сојиног соса. Посолите. Послужите медитеранске колаче са смеђим сосом, џемом од кромпира и бруснице.

Савети

За добар крајњи резултат важно је да све сировине имају готово исту температуру и да буду што хладније.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here