Сирни фондуе

сир сир вечера вечера викенд

Фонду од сира

2 44 47

Једноставно • 30 мин
Ништа није друштвеније од седења око стола и уживања у фондуеу. Фонду од сира можете припремити у уобичајеном лонцу и сипати у лонац за фондуе приликом послуживања. Багете, често једнодневне, уобичајени су прибор. Као варијација користе се парадајз чери, маслине, штапићи целера, букети карфиола и евентуално шунка или ољуштене шкампи..

Ево како се то ради

 1. 1

  Користите гвоздени лонац или шерпу са дебелим дном са тефлонским премазом. Натрљајте лонац белим луком. Сипајте вино и загрејте га скоро до тачке кључања.

 2. 2

  Сир нарибати и помешати са кукурузом у пластичној кеси. Смешу сира умешајте у вино у 2-3 круга. Додајте мушкатни орашчић, бели бибер и кајенски бибер. Мешајте у густ и уједначен сос који виси на ономе што треба умакати. Ако сос постане превише густ, можете га разблажити са мало млека. Ставите лонац на алкохолни горионик на средину стола.

 3. 3

  Ставите лонац воде. Нарежите лофф на коцкице, целер на кришке, а карфиол на мале букете. Очистите козице. Скувајте букете карфиола. Треба их лагано кувати.

 4. 4

  На тањирима или у малим чинијама послужите лофф, парадајз чери, маслине, штапиће целера, карфиол, сланину и шкампе. Гости бирају прибор који желе и умачу га у љути сос.

Савети

# 1: Хлеб се такође може исећи на штапиће дебљине прста и препећи на тигању, по могућности са маслацем и белим луком. Умочите комаде право у сирницу # 2: Уместо Јарлсберга, на пример, можете да користите Швајцарску или Норвешку. Слободно одаберите добро чувану варијанту.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here