Палачинка торта са чоколадом

десертна торта палачинке чоколадна чоколадна торта

Палачинка торта са чоколадом

0 58 129

Једноставно • 120 мин мин
Направите торту од палачинки! Палачинке и чоколада у слојевима не могу погрешити! Палачинка је забаван и оригиналан начин послуживања десерта.

Ево како се то ради

 1. 1

  Умутите млеко и јаја. Додајте брашно, сол и шећер и умутите док не постане глатко. Оставите да бубри приближно 30 минута.

 2. 2

  Растопити путер и оставити да се мало охлади. Умешајте растопљени путер у тесто и загрејте тигањ. Палачинке пеците златно са обе стране.

 3. 3

  Ставите палачинке на тањир и добро их прекријте пластиком. Оставите хладно најмање 1 сат, тако да су палачинке потпуно хладне пре монтирања.

 4. 4

  Поделите чоколаду на комаде и отопите у тигању са маслацем на лаганој ватри. Мешајте успут. Додајте крему и мешајте док не постане глатко. Одложите и охладите на собну температуру и има кремасту конзистенцију.

  Савети

  Ако се лоше проведете, крему можете охладити у фрижидеру, али не заборавите да је успут промешате јер не желите да постане тврда. Торту такође можете напунити органским чоколадним намазом или другим кремама од ораха и чоколаде.

 5. 5

  Ставите палачинку на пладањ за сервирање и распоредите на танак слој чоколадног фила. Ширите чоколадни фил на нову палачинку и ставите на врх. Понављајте слојеве док се не искористе све палачинке.

 6. 6

  Поделите чоколаду на комаде и отопите у воденом купатилу уз прскање креме у глатку крему. Охладити на температуру прста. Остатак шлага умутите чврсто и умутите смешу од чоколаде. Торту од палачинки прелити чоколадном кремом и малинама.

Савети

Ако желите прозрачнију варијанту, палачинке можете обложити шлагом и свеже убраним бобицама.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here