Медењак са прочељем и еркером

Божићно печење

Лицитарска кућа са прочељем и еркером

16 114 35

Изазовно • 120 мин мин
Стварање успешне куће медењака заједно ствара узбуђење и понос. Ова кућица са медењацима изгледаће добро на столу и пружиће лепу божићну атмосферу младима и старијима. И најбоље од свега; има одличан укус!

Ево како се то ради

 1. 1

  Отопите сируп и путер у мало већој шерпи. Смешу мало охладити. У међувремену умутите јаја и шећер док не постанете јајасти и ставите их у охлађену смешу. Затим помешајте суво и држите га у шерпи. Елт тесто је тамо завршено. Тесто ће бити најлакше ваљати ако га пустите да се одмори хладно до следећег дана.

 2. 2

  Подесите рерну на 200 ° Ц и извадите плехове са папиром за печење.

 3. 3

  Оставите тесто у фрижидеру и само вадите мало по мало док радите. Лакше је ваљати мале погаче од великог теста. Узмите одговарајуће комаде и котрљајте се на лагано побрашњеној дасци. Разваљајте на одговарајућу дебљину и исеците или утисните зидове, плафоне и слично.

  Савети

  Преузмите и одштампајте образац за медењаке и нацртајте различите делове на пергамент папиру према којем сте резали тесто. //ввв.тине.но/оппскрифтер/типс/мøнстер-тил-пепперкакехус-мед-форганг-ог-карнапп

 4. 4

  Ставите готове делове на плех. Не заборавите да исечете прозоре и умрете пре пржења. Пеците у средини рерне око 10-12 минута, у зависности од тога колико су колачи густи. Делове охладите на равном носачу.

 5. 5

  Пре почетка склапања охладите делове кућишта. Неки радије украшавају зидове пре него што их саставе, док је плафон најлакше украсити када је монтиран.

Пржење еркера:

 1. 6

  Добра идеја је обликовати залив у лук ускоро излази из рерне. Тада је мекан и савитљив, али ће се брзо стврднути.

Карамелски лепак:

 1. 7

  Направите карамелни лепак од шећера, растопљеног у тигању. Ово користите за држање зидова и плафона заједно. Али запамтите да је овај лепак Веома топло и посао је за одрасле.

Декорација:

 1. 8

  За декорацију је лепо користити разне слаткише као што су нон-стоп, жвакаћа гума, ролат од млека и бели слез. Од овог теста можете направити и редовне медењаке.

Мелисгласур:

 1. 9

  Лагано умутити беланца. Умутите мало по мало шећера, док маса не постане толико чврста да ствара мекане врхове. Подесите са мање или више шећера. Можете купити врећу за прскање готову са различитим изливима са различитим величинама рупа. Ако немате кесицу са распршивачем, у реду је да направите кућиште за крему од папира за храну који омотате око руке у конус. Исеците малу рупу на врху.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here