Лицитарска кућа са санкама Рудолфа и Деда Мраза

Печени божићни колачићи

Лицитарска кућа са санкама Рудолфа и Деда Мраза

8 16 22

Изазовно • 120 мин мин
Не морају то бити само традиционалне фигуре или кућице које правите од теста за медењаке. Шта кажете на то да направите сопствене санке и ирвасе Деда Мраза у медењацима? Ово је сјајан рецепт, где ћете добити и довољно теста да направите кућицу у позадини.

Ево како се то ради

 1. 1

  Умутите јаја и шећер док не постану јаја. Отопите сируп и путер у мало већој шерпи. Смешу мало охладити. Мешајте заједно суво и држите га у шерпи. Елт тесто је тамо завршено. Тесто ће бити најлакше ваљати ако га пустите да се одмори хладно до следећег дана.

 2. 2

  Подесите рерну на 200 ° Ц и извадите плех са папиром за печење.

 3. 3

  Оставите тесто у фрижидеру и само вадите мало по мало док радите. Лакше је ваљати мале погаче од великог теста. Узмите одговарајуће комаде и котрљајте се на лагано побрашњеној дасци. Разваљајте на праву дебљину и исеците или истисните санке, ирвасе и слично.

  Савети

   Преузмите и одштампајте образац (пдф).

 4. 4

  Ставите готове делове на плех. Не заборавите да исечете прозоре и врата пре пржења, ако такође правите кућу. Пеците у средини рерне око 10-12 минута, у зависности од тога колико су колачи густи. Делове охладите на равном носачу.

 5. 5

  Пре почетка склапања охладите делове кућишта. Неки радије украшавају зидове пре него што их саставе, док је плафон најлакше украсити када је монтиран.

Карамелски лепак:

 1. 6

  Направите карамелни лепак од шећера, растопљеног у тигању. Ово користите за држање зидова и плафона заједно. Али запамтите да је овај лепак Веома топло и посао је за одрасле.

Декорација:

 1. 7

  За декорацију је лепо користити разне слаткише као што су нон-стоп, жвакаћа гума, ролат од млека и бели слез. Од овог теста можете направити и редовне медењаке.

Мелисгласур:

 1. 8

  Лагано умутити беланца. Умутите мало по мало шећера, док маса не постане толико чврста да ствара мекане врхове. Подесите са мање или више шећера. Можете купити врећу за прскање готову са различитим изливима са различитим величинама рупа. Ако немате кесицу са распршивачем, у реду је да направите кућиште за крему од папира за храну који омотате око руке у конус. Исеците малу рупу на врху.

Савети

Напуните санке Деда Мраза домаћим зрном бибера које сте украсили шећером у праху.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here