Тезга са медењацима

Печени божићни колачићи

Тезга са медењацима

7 11 17

Средње • 90 мин мин
Једноставне, али украсне јасле су дивна божићна декорација која нас враћа еванђелској поруци. Са пастирима, анђелима и бебом Исусом у штали, у дневној соби биће божићна атмосфера. Овде смо врло једноставно украсили шлаг и сребрне куглице.

Ево како се то ради

 1. 1

  Умутите јаја и шећер док не постану јаја. Отопите сируп и путер у мало већој шерпи. Смешу мало охладити. Мешајте заједно суво и држите га у шерпи. Елт тесто је тамо завршено. Тесто ће бити најлакше ваљати ако га пустите да се одмори хладно до следећег дана.

 2. 2

  Подесите рерну на 200 ° Ц и извадите плех са папиром за печење.

 3. 3

  Оставите тесто у фрижидеру и само вадите мало по мало док радите. Лакше је ваљати мале погаче од великог теста. Узмите одговарајуће комаде и котрљајте се на лагано побрашњеној дасци. Разваљајте на одговарајућу дебљину и исеците или утисните зидове, плафоне и слично.

  Савети

  Сачувајте и одштампајте образац за тезгу са медењацима и нацртајте различите делове на пергамент папиру или сличном, према којем сте изрезали тесто..

 4. 4

  Ставите готове делове на плех. Не заборавите да исечете звезду на задњем зиду пре пржења. Пеците на средини рерне отприлике 10-12 минута, у зависности од тога колико су колачи густи. Делове охладите на равном носачу.

 5. 5

  Пре почетка склапања охладите делове кућишта. Неки радије украшавају зидове пре него што их саставе, док је плафон најлакше украсити када је монтиран.

Карамелски лепак:

 1. 6

  Направите карамелни лепак од шећера, растопљеног у тигању. Ово користите за држање зидова и плафона заједно. Али запамтите да је овај лепак врло врућ и да је посао за одрасле.

Декорација:

 1. 7

  За декорацију је лепо користити разне слаткише као што су нон-стоп, жвакаћа гума, ролат од млека и бели слез. Или само бела глазура и неке јестиве сребрне куглице, ако желите да буде једноставно. Од овог теста можете направити и редовне фигуре од медењака.

Мелисгласур:

 1. 8

  Лагано умутити беланца. Умутите мало по мало шећера, док маса не постане толико чврста да ствара мекане врхове. Подесите са мање или више шећера. Можете купити врећу за прскање готову са различитим изливима са различитим величинама рупа. Ако немате кесицу са распршивачем, у реду је да направите кућиште за крему од папира за храну који омотате око руке у конус. Исеците малу рупу на врху.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here