Каменит пут са белом чоколадом

Грицкалице са божићном чоколадом

Каменит пут са белом чоколадом

10 22 92

Једноставно • 25 мин мин
Класичну тамну чоколаду замените белом, која заједно са пистацијама и сушеним брусницама не само да личи на Божић, већ има и небески укус. Запамтите да чоколади треба време у фрижидеру да се стегне.

Ево како се то ради

 1. 1

  Исецкајте чоколаду на комаде, а маслац поделите на коцкице, ставите у стаклену или металну посуду заједно са кремом. Ставите посуду изнад лонца са кључалом водом, не сме додиривати воду дном и уверите се да у чоколади нема паре јер ће тада зрнити. Водене купке су нежни начин загревања чоколаде, али имајте на уму да се бела чоколада топи на нижим температурама од уобичајене, па будите опрезни и држите температуру на ниском нивоу. Успут мешајте шпатулом.

 2. 2

  Претворите бели слез, пистације и суве бруснице у чоколадну смешу. Покријте образац (приближно 25 к 30 цм) пластичном фолијом и улијте смешу. Ширите смешу тако да постане равна. Покријте пластиком и хладите док се не стврдне.

  Савети

  Када користите белу чоколаду за камените путеве, може бити забавно умешати неколико комада млечне чоколаде. Ако немате мини бели слез, уместо њега можете исећи неколико већих белих слезова.

 3. 3

  Чоколаду засвојте на фолији, уклоните пластику и оштрим, врућим ножем исеците на комаде.

Савети

Ако сами не поједете све, ови комадићи чоколаде сјајни су божићни поклони. Ставите их у лепу поклон кутију (умотану у пергамент папир) и завежите на лепу траку.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here