Розете (торта од розета)

Печени божићни колачићи

Розете (розета торта)

37 95 49

Средње • 60 мин мин
Слушаоци НРК Ни-тименса имали су пре неколико година велико гласање о томе којих седам врста треба испећи за Божић. Поред Горо-а, наилазили су и Сиромах, Сандцакес, Хјортетакк, фрагменти сирупа, Бордстаббелсбаккелс, Росеттбаккелс. Ево рецепта за божићну торту која се истиче лепим обликом.

Ево како се то ради

 1. 1

  За овај рецепт потребно вам је гвожђе за печење розета.

 2. 2

  Све измијешајте за тијесто и пустите да набубри цца. 20 минута.

 3. 3

  Загрејте свињску маст. Прво умочите пеглу у врућу маст, а затим у тесто. Пазите да тијесто не прелази ивицу пегле. Гвожђе држите у свињској масти док колачи не постану златни. Торте пажљиво олабавите вилицом и оставите да се оцеде на масном папиру, као што је пешкир од папирног пешкира..

 4. 4

  Слободно смештене торте чувајте у замрзивачу. Брзо се одмрзавају и могу се ставити директно из замрзивача на пладањ за сервирање. Послужите са шећером у праху или са мало шлага са мало џема.

Савети

Умочите дрвени штап у лонац како бисте проверили да ли је свињска маст довољно врућа. Ако пукне око штапа, спреман је за кување. Постаје изузетно топло и лако је сагорети! Никада не туците воду по врућој масти и увек имајте спреман поклопац да стане у посуду.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here