Скиллингсболлер од Бакериет и Лом

печене лепиње слатко печене

Веште лепиње из Пекаре у Лому

7 134 57

Једноставно • 120 мин мин
Сваке године се у пријатној пекари у Лому прода на хиљаде лепиња. Сада са вама делимо добар рецепт Мортена Сцхакенде. Из овог рецепта добијате око 20 лепиња. Уживај!

Ево како се то ради

 1. 1

  Растопите путер у шерпи и додајте млеко. Оставите смешу да се загреје на око 37 ° Ц. Квасац измрвите у посуди за печење, прелијте мало течности за тесто и промешајте да се квасац раствори. Умешајте остале састојке, али немојте уносити све брашно одједном. Умешајте мало и мало брашна док не добијете глатко и податно тесто.

Надморска висина

 1. 2

  Оставите тесто за лепиње да се диже на топлом месту око 40 минута.

Печење

 1. 3

  Када се тесто дигло, однесите га на сто за печење са брашном. Разваљајте правоугаоник, око 20 к 50 цм. Мешајте у посуди мекани путер, шећер и цимет и распоредите их по тесту. Поспите сувим грожђем.

 2. 4

  Смотајте у густу кобасицу, са дуге стране. Исеците на одговарајуће дебеле комаде, око 20 комада. Ставите посуде на плех за печење прекривен пергамент папиром.

Укинути

 1. 5

  Подигните посуде испод пластике или чисте кухињске крпе. Пустите их да нарасту до двоструке величине.

 2. 6

  Укључите рерну на 225 ° Ц..

 3. 7

  Премажите размућеним јајетом. Пеците чиније у средини рерне око 10 минута. цоол на носачу.

Савети

1. Да бисте постигли најбољи резултат печења, важно је да сви састојци имају приближно исту температуру. Стога, не заборавите да извадите јаје мало пре тога, тако да оно има времена да достигне собну температуру! 2. Колач са најпрозрачнијим квасцем добијате пуштајући да се тесто дуго меси (по могућности најмање 15 минута) у машини за месање или кухињи!

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here