Сунчане куглице

печене лепиње слатко печене

Сунчане лепиње

38 223 169

Средње • 75 мин мин
Луксузно пециво попут ових чинија погодно је за посебну прилику. Имају изузетно добар укус, уз мало лагано шлага поред. У северној Норвешкој овај рецепт често називају „сунчанице“ и једу се како би прославили што се сунце вратило по мраку..

Ево како се то ради

 1. 1

  Измрвите квасац у посуди за печење. Растопити путер и прелити кремом и млеком. Загрејати на 37 ° Ц. Прелијте смешу преко квасца и мешајте док се квасац не раствори. Додајте јаја и шећер и умешајте у брашно у глатко тесто, које једва отпушта посуду за печење. Поставите да се диже испод пластике приближно 40 минута.

  Савети

  У рецепту можете користити и крему за лагану храну ТИНЕ. 

 2. 2

  Подигните тесто на сто за печење и разваљајте у правоугаоник. Преко теста распоредите шећер и цимет и заролајте заједно као колач. Исеците на приближно Комаде широке 3 цм и пређе поставите у папирне облике, заједно у облик за торту или директно на папир за печење. Подигните за цца. 20 минута да се удвостручи.

 3. 3

  Загрејте рерну на 250 ° Ц. Помоћу три прста притисните удубљење у средини сваке посуде и додајте крему од ваниле

 4. 4

  Премажите размућеним јајетом. Ставите посуде у рерну и пеците 5-6 минута. Цоол на носачу. Сачекајте да ставите глазуру непосредно пре служења. Укус је најбољи ако посуде служите мало топло.

Савети

Посуде су погодне за замрзавање, али су најбоље свеже печене. Слободно узмите грожђице у њима. Оставите их да се мало загреју пре служења. Сачекајте да ставите глазуру непосредно пре служења.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here