Велики дворац са медењацима

Печени божићни колачићи

Велики дворац са медењацима

0 14 24

Изазовно • 180 мин мин
Печење је друштвена и забавна активност са децом. Иако је потребно мало времена за израду самог замка од медењака, вреди се потрудити када је тамо завршен уређен у свом сјају. Не може се свако похвалити да је направио цео дворац у божићном духу - а који такође има одличан укус!

Ево како се то ради

 1. 1

  Умутите јаја и шећер док не постану јаја. Отопите сируп и путер у мало већој шерпи. Смешу мало охладити. Мешајте заједно суво и држите га у шерпи. Елт тесто је тамо завршено. Тесто ће бити најлакше ваљати ако га пустите да се одмори хладно до следећег дана.

 2. 2

  Подесите рерну на 200 ° Ц и извадите плехове са папиром за печење.

 3. 3

  Оставите тесто у фрижидеру и само вадите мало по мало док радите. Лакше је ваљати мале погаче од великог теста. Узмите одговарајуће комаде и котрљајте се на лагано побрашњеној дасци. Разваљајте на око 3 мм дебљине. Такође можете да направите неку структуру у тесту тупим ножем или слично, пре печења делова.

Образац за замак:

 1. 4

  Преузмите и одштампајте образац замка за медењаке и нацртајте различите делове на папиру за храну или слично према којем сте исекли тесто. Добар савет за вас који цртате и градите: Направите још неколико детаља о замку у случају да се неко поквари.

 2. 5

  Направите две куле. Свака кула се састоји од: Плафон и под: 7 к 7 цм к 2 ком. Зидови: 22 цм висине к 7 цм ширине 8 ком. (Слободно направите још неколико зидова. Можете их имати за тркаче испред замка и стављати слаткише) Снајперска пушка: висока 3 цм и широка 7 цм к 8 ком. Врх куле: 5 цм висине к 3 цм ширине к 8 ком. Исеците прозорска стакла. Главни зидови: 16 цм к 16 цм к 3 ком. Направите главни зид са вратима између којих је лук висок 5 цм и широк 3 цм. Задњи зид и зидови дворца: 13 цм ширине к 10 цм висине к 10 ком. (или зарадите више ако желите већи дворац) Снајперска пушка до замка и свих спољних зидова: 16 цм ширине к 3 цм висине к 1 ком. (напред) ширине 13 цм и висине 3 цм к 12 ком. (странице крова главног замка плус врх зида.) Захваљујући замку: 16 цм к 16 цм к 1 ком. Зарез: Исеците 2 ком. 3 цм к 3 цм, квадратни углови у задњем делу главног крова. Ово је подршка за куле.

 3. 6

  Ставите готове делове на плех. Не заборавите да пре пржења исечете куле, ограде итд. Пеците у средини рерне око 10-12 минута, у зависности од тога колико су колачи густи. Делове охладите на равном носачу.

 4. 7

  Пре почетка монтаже охладите делове замка. Неки радије украшавају зидове пре него што их саставе, док је плафон најлакше украсити када је монтиран.

Карамелски лепак:

 1. 8

  Направите карамелни лепак од шећера, растопљеног у тигању. * Будите пажљиви при топљењу шећера да не постане превише смеђ. Лагани "лепак" између зидова и плафона је декоративнији. Овај лепак је Веома топло а самим тим и посао само за одрасле.

Декорација:

 1. 9

  За декорацију је лепо користити разне слаткише као што су нон-стоп, жвакаћа гума, ролат од млека и бели слез. Ваљани или обликовани марципан је такође врло декоративан.

Мелисгласур:

 1. 10

  Лагано умутити беланца. Умутите мало по мало шећера, док маса не постане толико чврста да ствара мекане врхове. Подесите са мање или више шећера. Можете купити врећу за прскање готову са различитим изливима са различитим величинама рупа. Ако немате кесицу са распршивачем, у реду је да направите кућиште за крему од папира за храну који омотате око руке у конус. Исеците малу рупу на врху.

Савети

Направите тесто дан раније и оставите га да се одмара у фрижидеру преко ноћи. Тада ће бити лакше избацити. Овде можете видети слику целог замка.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here