Мак куглице

печене кифлице

Лепиње са маком

41 398 179

Једноставно • 105 мин15 мин
Лагане и прозрачне кифлице које лако правите управо такве. Ове лепе кифлице погодне су за већину ствари, доручак, ручак, вечеру и вече. Чинице правите тако мале или велике како желите и лепо их је замрзнути.

Ево како се то ради

 1. 1

  Измрвите квасац у посуди за печење. Растопите путер, додајте воду и млеко и оставите да се загреје на додир. Истуците течност преко квасца и мешајте док се не раствори.

 2. 2

  Додајте брашно, вредно радите док не постане тесто које ослобађа посуду. Оставите да се тесто диже испод пластике приближно 30 минута.

  Савети

  Као и код осталих колача са квасцем, добро је започети са мало мање брашна него што је наведено у рецепту, и радије повећавати током времена, док тесто не добије праву конзистенцију

 3. 3

  Поспите тесто по тесту. Поново радити док тесто не постане сјајно и покупити га на побрашњени плех. Поделите тесто на 12 делова. Разваљајте глатке лепиње и ставите их на плех прекривен папиром за печење.

 4. 4

  Подигните кифлице на топлом месту приближно. 30 минута, прекривено пластиком.

 5. 5

  Умутите јаје и премажите кифлице. Поспите маком. Пржите посуде отприлике 15 минута на 225 ° Ц, док не порумени. цоол на носачу.

Савети

Једна порција вам даје приближно 12 укусних кифлица.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here