Панакота од ваниле са дудовима

десертни пудинг

Панацота од ваниле са циплом

16 175 78

Једноставно • 25 мин мин
Неодољива комбинација десертне паннакоте на бази креме и свежег укуса цифа. Не заборавите да оставите довољно времена да се панна цотта стегне.

Ево како се то ради

 1. 1

  Овај десерт треба оставити хладан неколико сати да се стегне пре него што се може послужити. Стога то израчунајте у планирању оброка.

Џем од слада

 1. 2

  Ставите плочицу са желатином у хладну воду на приближно 5 - 7 минута У међувремену загрејте половину џема са лимуновим соком и кором лимуна док смеша не достигне тачку кључања..

 2. 3

  Растопити плочицу са желатином у џему. Пустите да се све мало охлади пре него што џем распоредите у чашу (мало џема оставите за украс). Оставите да се добро стегне у фрижидеру (отприлике 1-2 сата) пре него што прелијете смешу од панакоте.

Панна Цотта

 1. 4

  Додајте плочице са желатином у панакоту у хладној води на приближно 5 - 7 минута Зрна ваниле поделите по дужини на пола. Остружите семе у шерпи заједно са штапићима. Сипајте крему, млеко и шећер. Пустите да прокључа, повуците посуду у страну и умешајте плоче са желатином. Оставити да се охлади.

 2. 5

  Панакоту распоредите у тегле са очврслим џемом. Нека све стане најмање 2 сата.

Декорације

 1. 6

  Приликом служења намажите остатак џема и поспите мрвицама колача, ментом и по могућности неким свежим бобицама ако их имате при руци..

  Савети

  У божићној пријатности лепо је пудинг послужити заједно са неким домаћим божићним колачима, поред згњечених који су посипани одозго..

Савети

Овде наравно можете користити јагодичасто воће осим бобичастог воћа ако желите.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here