Лубеница-бљузгавица

десертна воћна и јагодичаста ледена чоколада

Лубеница бљузга

0 24 80

Једноставно • 20 мин мин
Лубеница у летњим врућинама је класика, али пробајте је у замрзнутом облику ове сезоне. Каша од лубенице направљена од сока од јабуке и послужена са лубеницом умоченом у чоколаду хит је овог лета. Не заборавите да одвојите време за замрзавање лубенице.

Ево како се то ради

 1. 1

  Поделите лубеницу на комаде, држите у пластичној врећици и замрзавајте 2 сата.

 2. 2

  Кришку лубенице за сервирање поделите на комаде, најбоље као комаде пице. Уситните чоколаду, ставите је у стаклену или металну посуду и ставите посуду изнад лонца са кључалом водом. Вода не сме додиривати дно посуде.

 3. 3

  Мешајте док се чоколада не отопи и умочите комаде лубенице. Оцедите их на решетки и хладите у фрижидеру док се чоколада не стегне..

  Савети

  Ако имате микроталасну пећницу, чоколаду је лако отопити. Исецкајте на комаде, ставите у стаклену посуду и трчите при пуној снази 20 секунди. Мешајте и понављајте док се све не отопи, али пожељно постепено скраћивати време.

 4. 4

  Истуците смрзнуту лубеницу са соком од јабуке и коцкицама леда у блендеру док не постане глатка. Распоредите у чаше за послуживање и послужите украшено лубеницом умоченом у чоколаду.

Савети

Када правите бљузгавицу, важно је имати моћан блендер, по могућности онај који је погодан за убацивање коцкица леда. Бљузгу можете оставити у замрзивачу пре служења, али тада је важно да је редовно мешате да се не смрзне тврда груда.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here