Најјачи чили сос на свету

дресинг сос зачињени додаци

Најјачи чили сос на свету

0 34 27

Једноставно • 40 мин мин
Домаћи супер љути чили сос са жицом Царолина. Овај сос се не извињава, једноставно је најјачи на свету. Већини људи довољан је мали пад! Сос је помало табаско сличан укусу, пробајте на јајима прженим добро на маслацу, за тацосе или месо са роштиља. Овај рецепт даје приближно 5 дл соса.

Ево како се то ради

 1. 1

  Елемент роштиља у рерни подесите на 220 ° Ц, а каранфилић чилија и белог лука ставите са кожом на плех и кувајте док кожа не почне да црни и чили не омекша, око 15-20 минута.

  Савети

  Носите рукавице док рукујете Царолина Реапер или уопште чили. Ако вам уђе у очи, добро и дуго исперите хладном водом.

 2. 2

  Исцедите каранфилић белог лука из коре и комбинирајте са листовима чилија и босиљка у блендеру или машини за обраду хране ножем. Истрчите до глатког пиреа док попрскате сирћетом. Пазите на јаке гасове који се ослобађају.

 3. 3

  Умешајте сол и прогурајте смешу кроз цедило. Добро притисните све грудице тако да добијете што више соса. Пребаците у уске боце и чувајте у фрижидеру. Кад послужите овај сос, слободно имајте на располагању млеко, павлаку или јогурт. Помаже ако постане прејак!

Савети

Чили Царолина Реапер можете пронаћи у супермаркету или у специјализованој продавници, али у супротном користите најјачу врсту чилија с којом можете руковати. Царолина Реапер постиже 1.569.300 СХУ (грејне јединице сцовилле), док је хабанеро, који је довољно јак за већину, између 100.000 и 350.000 СХУ.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here